Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Amatőr zenekarok képes leírás - Amatőr zenekarok, előadók.tlap.hu
részletek »

Amatőr zenekarok - Amatőr zenekarok, előadók.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: amatorzenekarok.tlap.hu » Amatőr zenekarok
Keresés
Találatok száma - 39 db
 Dávid gitáros portálja

Dávid gitáros portálja

Ezen a portálon igyekeztem összegyűjteni az Internetről mindazon a klasszikus gitárral kapcsolatos információkat, amelyeket hasznosnak és érdekesnek találtam. Aki esetleg rockzene, vagy más egyéb gitártípusok, például az akusztikus, vagy az elektromos gitár iránt érdeklődik, az más webhelyeken találhatja meg az őt érdeklő dolgokat, viszont akinek a klasszikus gitár a célpontja, az sok mindent megtalálhat itt: a témakörök szerint csoportosított link gyűjtemények a bal oldali hasábban láthatóak.

0690 zenekar

0690 zenekar

Szóval,engem ért a megtiszteltetés, hogy megírjam a zenekar történetét.(Gondolhatod miért nem örülök ennek a hivatalnak....fogalmazói képességem már az elején cserben hagyott,mi az hogy "történet") Egy amatőr zenekarnak legfeljebb múltja lehet ,de történelme nem nagyon....vagy talán egy kicsit mégis.Most nem akarlak a szokásos szöveggel fárasztani,hogy ekkor meg ekkor alakultunk, meg hogy milyen zenét játszunk,arra ott van a zenehallgatás menüpont.Alakulásunk időpontját meg inkább titkolom , mert abból világosan kiderül, hogy mióta is erőlködünk a rock szakma rögös,dzsindzsás útvesztőjében,meg talán nem is ez a lényeg.Ami fontos az az hogy miért is csináljuk.Mint minden, erre az útra tévedt embernél nálunk is az ismertség,az úgynevezett "sztárság" volt a mozgatórugó még az elején,de szerintem az idő előrehaladtával ez minden alkotó embernél átalakul egy olyan energiává ami már a magamutogatáson túljutva elér az alkotás szimpla megmutatásáig.A szövegíró át akar adni valamit a közönségnek abból az érzésvilágból ami őt is mozgatja.A gitáros a szólóin keresztül közvetít egy érzést,a dobos (a zenész legjobb barátja) a zenéhez illő tempó van színesít,a bőgős pedig a maga alattomos mélyével adja meg a zene mélységét.Azt hiszem a mi szerencsénk az hogy a zenekarban mindenki egy külön állatfaj.

A 10:11 zenekar hivatalos oldala

A 10:11 zenekar hivatalos oldala

Török Tóni - ének Gámentzy Eduárd - szólógitár Szöllősi Tamás - gitár Stekl László - basszusgitár Szeitz István- dobok A zenekar 2013-ban alakult, de nem most ismertük meg egymást. Régi barátok vagyunk, nagyjából közös érdeklődéssel. Szeretjük a verseket és mindent ami az alkotásról szól. Nem vagyunk igazán profi zenészek, de szeretjük amit csinálunk és ez a lényeg. Kizárólag saját szerzeményeket játszunk, erről a vonalról nem is akarunk letérni. Azt hiszem többet nem nagyon érdemes mondanom a zenekarról, akinek felkeltettem az érdeklődését, azt szerettel várjuk a honlapunkon.

Amatőr zenekarok, előadók magazin hírek
Programlehetőség az Extrém és Amatőr világból
Programlehetőség az Extrém és Amatőr... Ez a program többször előfordult már rendezvényeken, amatőr koncerteken is. Nagyon fontos rész ebben, hogy nézd vagy csináld, de ne próbáld! A Gabitrial, mint Magyarország egyik legfelkészültebb extrém sport csapata évek óta arra törekszik, hogy igazán színvonalas, gyermekeknek, és felnőtteknek egyaránt szóló programokat, figyelemfelkeltő műsorokat ajánljon...
A lehetőség adott a zenekaroknak
A lehetőség adott a zenekaroknak Hazai és határon túli amatőr zenekarok is nevezhetnek május 7-től az Internetes...
Szegeden választják meg a legjobb amatőr zenekart
Szegeden választják meg a legjobb... Szeged - A legjobb amatőr zenekart választják meg ma a szegedi Rock Klubban. Az...
A Láma dalai

A Láma dalai

A zenekar ebben a formációban 2007 óta működik. A stílus sokrétű - sok műfaj, előadó hatott ránk - a fő irányvonal reggae és ska alapokon nyugszik, amelyet rock-kal, jazz-zel és egyéb stílusokkal fűszerezünk. Az ország sok pontján jártunk már klubkoncertek, vagy fesztiválok keretén belül. Koncertjeinken saját számokat és feldolgozásokat egyaránt játszunk. A feldolgozásokat szándékosan nem neves ska-zenekaroktól vesszük, hanem a világslágerek fanyarul elvet követve, mindenki által ismert dalokat gyúrunk át a mi stílusunkba, némi humorral átszőve. Első, már a stílushoz közelítő demónkat (Ska Demo) 2004 novemberében vettük fel - az anyagiak miatt - egy nap alatt.

Anonim project

Anonim project

A megújult weboldalon továbbra is meg találsz minden fontos információt a zenekarról. A zene menüpont alatt találhatók az eddig 1CD-n1megjelent anyagok. A letöltésbe kerültek a fotók, dalszövegek, videók. Várunk mindenkit szeretettel!

Apokrif

Apokrif

Az Apokrif szó eredeti jelentése: törvényen kívüli, hamis, el nem fogadott, tiltott könyvek vagy iratok. Mi az elnevezést a szó egy másodlagos jelentése miatt választottuk, amely a rejtett, titkos értelemben szerepel. Olyan belső gondolatokat, titkokat takar, amelyek véleményem szerint kimondva, vagy kimondatlanul mindenkiben jelen vannak. A zenekar története: 1997. április 11-én szűnt meg a magyar gótikus rock egyik legjelentősebb zenekara, a Bocs, hogy élünk. A zenekar énekese, Solymosi László

Apropó zenekar

Apropó zenekar

Az Apropó zenekar 2002-ben alakult. Elsősorban az igazi szórakozást szeretjük, vagyis mi is jól érezzük magunkat amikor zenélünk, és ezt általában a közönség is érzi, és igazán nagy bulik szoktak kerekedni bárhol is vagyunk. Az évek múlásával egyre több és több tapasztalatot szerzünk abban, hogy mely közönség, illetve célcsoport mit kíván, így szerencsére egyre inkább pozitív visszajelzéseket kapunk. Az utóbbi éveket nagyon aktívan töltöttük, hiszen rengeteg felkérésnek tettünk eleget akár esküvő, utcabál, fesztivál, céges parti, motoros-találkozó vagy más egyéb rendezvényről volt is szó. 2009. év második felében a zenekar stúdió munka keretében 11 db számos demo cd-t készített. A dalok között kettő darab saját szám is szerepel. A hanganyag elsősorban referencia célokat szolgál azzal az indítattással, hogy zenénk még több helyre eljuthasson és ezáltal még jobban megismerjenek bennünket.

Baby Bone zenekar

Baby Bone zenekar

A zenekar alakulásának éve. Három taggal, egy szegedi laktanyában megalakul a Baby Bone. A blues- rockot játszó csapat már a kezdetekkor 10 saját dalt ír. Akkori tagok: Lukács László - gitár Kecskeméti Sanyi - basszusgitár Rákóczi Antal - ének, dob Néhány akkori dalcím: Jégsziget-tangó, Pokoltaps, Télapó-song, Nyolckarú nő. A laktanya próbatermében mostoha körülmények között, de igen nagy vehemenciával próbál a zenekar, és már szervezgeti a főleg békés megyei és szegedi koncerteket. 1993 Leszerelés után próbákkal, koncertezéssel és házi demózgatással telik ez az év. 1994 Kecskeméti Sanyi ez év nyarán kilép a zenekarból, helyét Medovarszki Tibor veszi át a basszus gitáros poszton. 1995 Januárban a régi és új dalokból hetet felvesz a zenekar a békéscsabai Studio 21-ben, Baranyai János és Király Péter bábáskodásával. Az album címe "Ablak a semmibe" lesz. A zene egyre inkább kezd a modern rock kategória felé sodródni. A szaksajtó nagyon dícséri az egyedi zenét, a Metal Hammer magazin "a '90-es évek találkozása a '70-es évekkel" mondattal jellemzi az albumot és felteszi az "Ablak a semmibe" című dalt a Demonstráció 2. c. válogatásalbumukra.

Bardas

Bardas

Történetünk 2001-től datálódik, akkor még Fn Bradas néven saját számokat játszottunk. Mostani repertoárunk építése 2006 őszén kezdődött. Eleinte csak kávéillatú, unplugged hangszerelésben játszottunk, de mára igazi buliteremtő klubzenekarrá nőttük ki magunkat. :) 2007. nyarán Guinness rekorderek lettünk. A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál keretein belül a Világ Leghosszabb Koncertje címért, 3 órányi folyamatos játékkal járultunk hozzá a sikerhez. 2007. november 26-án egy napos stúdiómunkával(!) rögzítettünk négy unplugged feldolgozást, Gresiczki Tamás stúdiómágus segítségével. Ezek a számok hallhatóak itt, a honlapon. 2008-ban újra részt vettünk a Guinnes rekord megdöntésében, 216 órányi folyamatos koncertből ismét mi vettük ki a legnagyobb részt, 3 órányi zenével. Őszre elkészült első videoklipünk, Szabó Csongor és barátai közreműködésével. (Megtekinthető a "letöltés" menüpont alatt) A tél beköszöntével gyarapodott a zenekar, Kúti Sándor (billentyűk) vendégeskedik állandóan nálunk. Rengeteg atomvillanás koncert már mögöttünk, s még előttünk. Csak egy esélyt kérünk a füledtől!

Hirdetés
Burnout

Burnout

A bandát Mong Máté (ének, ritmus-gitár), Schuller Gábor (dob) és Rácz Olivér (szólógitár), alapította 2007. januárban. Később csatlakozott Jámbor Béla (basszusgitár). Egy ideig két felállásban is működött a zenekar, a mostani bizonyosodott működőképesnek és véglegesnek. Kezdetben leginkább feldolgozásokat játszottunk kisebb bulikon, saját szerzemények írásába mostanában fogtunk bele. 2008 őszén megnyertük a Székesfehérváron évente megrendezésre kerülő Fezen tehetségkutató versenyt, saját, Fenn az égen című dalunkkal. Szerzeményeinket, sílusunkat leginkább a Metallica, Motörhead, Guns N Roses, AC/DC és hasonló rock óriások határozzák meg, saját elképzeléseinkkel és stílusunkkal fűszerezve. Üdvözlettel: Burnout

Campari Band Tánczenekar

Campari Band Tánczenekar

A Campari Band tánczenekar igényes és változatos élőzenei szolgáltatást nyújt minden zenei stílusban, minden korosztály számára olcsó, elérhető áron. Ezen felül Gregus Anikó énekesnő egyéni zenei igényeket, műsorvezetést is vállal! Keressen bennünket bátran, minden rendezvényen garantáljuk a jó hangulatot, a megrendelő igényeihez igazodva. Régi és mai magyar slágerek, világslágerek, diszkó, pop, mulatós, rock and roll, retro, stb. Esküvőkre, bálokra, partykra, szülinapokra, egyedi rendezvényekre.

Cascade Music Jam

Cascade Music Jam

Mi a közös az 50-es évek beat zenéjében, a 80-as évek retró funky-ában vagy napjaink slágereiben? Az hogy mind megtalálhatóak a Cascad Music Jam repertoárjában. Ennek oka, hogy egy esküvői zenekar esetében elengedhetetlen, hogy nemtől és kortól függetlenül bárkit táncra tudjanak perdíteni szólamaikkal a násznép tagjai közül. Perszer ha a közeljövőben nem tervezi elhálni a nászt, csak egy felejthetetlen magán vagy céges bulit szeretne rendezni, akkor a megfelelő party zenekar a Cascade Music Jam.

Dikid

Dikid

A DikiD négy pólusú. A négy pólus által gerjesztett zenei erőtér alternatív rocknak tekinthető. A DikiD egy állandóan változó, szűnni nem akaró zenei jelenség. A képen mi vagyunk, ezáltal minket ábrázol, habár nem koncert közben, de annál jobban. Ugye? Sok szeretettel várunk mindenkit!

Dishonor

Dishonor

A zenekar 2005-augusztusában alakult. Egy évvel korábban Csuka és Szabi már próbálkoztak vele, de a dobos (Koszta) kilépett mert neki nem ez volt a stílusa. Így húzódott a dolog egy ideig. Ezután Szabi újra elkezdte keresni az embereket. Így találtunk rá Szabó Robira és Aradi Milánra (DC). Milánt úgy gondoltuk hogy nem válik be mert akkor kezdett dobolni így hát eleinte Nonó volt a dobos de sajnos elég ritkán látogatta a próbákat. Ezért ismét keresnünk kellett egy másik dobost, ami nem volt egyszerű feladat, mert errefelé hiánycikk a jó dobos. Talátunk egy srácot (Igaz Gábor) de nem nagyon illett a zenekarba mert ő nem a mi világunk. Körülbelül egy hónap után ki is szállt. Megint volt egy kis leállás a zenekar életében ás úgy döntöttük hogy visszavesszük Dc-t, aki addigra már rendesen tudott dobolni. Sajnos 2007 végén ő is kiszállít a zenekarból. Ismét új dobost kellett keresnünk, akit meg is találtunk Rostás Gábor személyében. Az első koncertünk 2005.12.31-én volt de ekkor még kevés számunk volt, mert nem volt már idő de attól nagyon jóra sikerült. Azóta sok koncerten vagyunk túl. Főként az országon belül játszottunk, de két alkalommal volt lehetőségünk Németországban is fellépni, melyek meglehetősen jó bulira sikeredtek. A zenekar elvileg Punk zenekarnak indult de most már inkább kezdünk a HC-Punk felé kanyarodni.

Do Not Cross

Do Not Cross

A Do Not Cross együttes 2009 március végén alakult egy túl jóra sikeredett szülinapi buli után.Először az egész együttes 3 gitárosból és 1 basszusgitárosból(Dév) állt, ami elég érdekes felállás.Aztán ahogy telt az idő, az egyik gitáros (Shifty) feláldozta magát és 12 év gitározás után elkezdett dobolni. Ez annyira jól ment neki hogy 2 hónap után úgy döntöttünk érdemes szerezni egy dobot is.(:D).A másik gitárosunk (Gizz) ezen felbuzdulva úgy döntött megpróbálkozik az énekléssel, a gitározás mellett,ami a nagyszerű szólógitárosunk (Tucson) jóvoltából volt kivitelezhető. Így alakult meg a D.N.C. nevű elvetemült zajgép mai formációja.Nagyrészt még csak populárisabb skate-punk,pop-punk bandák számait dolgozzák fel, de már megszületett 4 saját számuk is. A banda fiatal 'kora' ellenére elég sikeresnek mondható, hisz első júliusban tartott,7 főt számláló koncertjük óta minden hónapban akadt alkalmuk fellépni legalább egyszer.Márciusban pedig volt szerencsénk Az Idoru és a Grenma előzenekaraként fellépni Kalocsán.

Dókus band

Dókus band

A Dókus band 2008, októberében ült össze először próbálni, ekkor még nem ebben a felállásban. Eredetileg Dókus Máté (ének,gitár) ötlete volt a zenekar, és egy barátjával összeültek, hogy alkossanak valami maradandót. Kisebb hátrányok következtében úgy döntöttek, hogy Szóló gitárosra van szükségük. Ekkor jött a képbe Koppi (Gitár) és a 2 gitár felállásba próbálkoztak. Mivel a dalok érthető módon üresek voltak, úgy gondolták, hogy jobb lenne egy teljes zenekart összehozni. Novemberben csatlakozott a Bandához Fábi (Dob) és Ákos (Basszusgitár). November 26-án, az első fellépés napján, így álltak színpadra a Vécsey János Lánykollégiumban. Ám a koncert után Ákos úgy döntött hogy neki ez nem fog menni, és elhagyta a zenekart. Egy rövid időre vokalistánk is volt, de aztán ő is elhagyta a bandát. Hosszabb keresgetés után csatlakozott a zenekarhoz Bene, hogy betöltse a megüresedett basszusgitáros szerepet.

Ewerflow zenekar

Ewerflow zenekar

A szegedi Everflow története egészen 1994-ig nyúlik vissza. Az akkori alapítók közül ma már csak ketten - Dávid Tibor és Kaczkó Attila - játszanak a zenekarban, amelyből - ha minden ex-tagot meghívnának (Dörnyei Gábor - dob, Kothencz Tamás - dob, Perényi Ádám - gitár, Molnár Zoltán - billentyűk), focicsapatot is lehetne alakítani. Bár a formáció a magyar bajnokságokban megállná a helyét, mindenki számára jobb, hogy inkább a zenénél maradtak... Everflow-logó A kezdeti évek az útkereséssel és a demókészítéssel teltek: az első 1995-ös, részben angol nyelvű, hat számos felvétel a banda részéről a Lake of tears címet, az akkori hazai szaksajtó zászlóshajójától (gy.k. Metal Hammer) elismerő szavakat kapott. A második, immár teljes egészében magyar nyelvű anyag sem váratott soká magára: a Vérzik című demó még nagyobb elismerést kapott mind a szaklapok, mind a közönség részéről, amelyet csak az 1997-ben felvett Világszem című négy dalt tartalmazó anyag tudott felülmúlni. Hihetetlenül profi az egész demo, igazi kis remekmű. Minthogy a zenekar minden szempontból (zene, szövegek, kinézet, stb...) együtt van, [...] ha lemezcégnél melóznék, egész biztos megpróbálkoznék az Everflow-val. [...] A Világszem nem egyszerűen a hónap demója, hanem minden idők egyik legjobb magyar demója!" - írta Uzseka Norbert a MHH oldalain.

Tuti menü