Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hazai és határon túli amatőr zenekarok is nevezhetnek május 7-től az Internetes Hangfoglalóra. - Amatőr zenekarok, előadók magazin
részletek »

A lehetőség adott a zenekaroknak

Az amatőr zenekarok és az amatőr zenével kapcsolatos cikkek, videók információk gyűjteménye.
Amatőr zenekarok, előadók magazin
Itt vagy: Amatőr zenekarok, előadók magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A lehetőség adott a zenekaroknak
A lehetőség adott a zenekaroknak
A lehetőség adott a zenekaroknak
Hazai és határon túli amatőr zenekarok is nevezhetnek május 7-től az Internetes Hangfoglalóra.
A fődíjas bandát a közönség választja ki, a szakmai zsűri pedig nyolc kategóriában dönt értékes nyereményekről.
A Hangfoglaló Magyarország 2012. nevű, októberig tartó könnyűzenei tehetségkutató-sorozat összesen 15 magyarországi és négy határon túli verseny összefogásával jött létre. A páratlan méretű verseny mostantól a világhálón is terjeszkedik.

- Az Internetes Hangfoglaló 2012 -n elsősorban azok a zenekarok vehetnek részt, amelyek indultak a 19 regionális tehetségkutató valamelyikén függetlenül attól, hogy ott győztek-e vagy sem. A zenekarok május 7. és szeptember 20. között tölthetik fel egy saját szerzeményük videóját a YouTube-ra. Ha annak a linkjét elküldik a hfh@hanosz.hu e-mail címre, a videó megjelenik a www.hangfoglalasonline.hu oldalon. A videók alapján a közönség szavazhat majd a legjobb zenekarra, a szakmai zsűri pedig díjazza a zenekarokban játszó zenészeket, vagyis a legtehetségesebb gitárost, basszusgitárost, dobost, billentyűst, énekest, dalszerzőt és szövegírót, akik ugyancsak értékes nyereményekkel térhetnek haza - mondta Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) főtitkára.
Hirdetés

A Hangfoglaló Magyarország 2012. könnyűzenei tehetségkutató-sorozat 19 regionális versenye közül néhány már lezajlott, de a többire még lehet, sőt érdemes is nevezni. A zenekarok nemcsak az adott versenyen, például Szolnokon, Pécsen, Komáromban, Debrecenben vagy Pakson győzhetnek, hanem automatikusan továbbjutnak a nagy döntőbe is. Az idei Hangfoglalás Hangszer-, Hang-, Fény-, Színpad- és Stúdiótechnikai Kiállítás első napján, október 5-én dől el, hogy melyik zenekar kapja a fődíjat, vagyis az egymillió forint értékű hangszereket és hangtechnikai eszközöket.

- A győztes felléphet a profik között a nagyszínpadon a hetedik Hangfoglalás Kiállításon, ami hivatalosan is Közép-Európa legnagyobb zenei demonstrációja. Tavaly 47 ezer látogatónk volt. Idén október 5. és 7. között megnyitjuk a Syma Csarnok A, B és C csarnokát is, így az eddigi 8000 helyett 12.000 négyzetméteres területen mutatkoznak be a kiállítók és rendezünk programokat. A korábbiaknál több színpadról szól majd élő zene, de a kiállítótérnek lesz csendes része is, ahol nyugodtan lehet beszélgetni, nézelődni - tette hozzá Andrásik Remo.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - zene, tehetségkutató, hangfoglalás, hangszer, gitár, dob, zenekar, könnyűzene
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-05-10 10:11:13
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü